PNRR
1. UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ COMUNA VIDRA demarează proiectul cu ttlul „Înființarea și dotarea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar Vidra” finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.
Numele beneficiarului: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ COMUNA VIDRA
Titlu proiect: „Înființarea și dotarea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar Vidra”
Program: Apel nr. PNRR/2022/C3/S/I.1.A; Pilonul 1. Tranziția Verde; Componenta C3: Managementul Deșeurilor; Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune; Subinvestiția I1.a ”Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar.”
Obiectivul proiectului: Dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară în Comuna Vidra, Județul Vrancea.
Impactul proiectului: Suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară în Comuna Vidra, Județul Vrancea.
Valoarea totală a proiectului: 4.558.787,66 lei
Valoarea contribuției comunitare a proiectului: 3.830.914,00 lei
Data începerii și finalizării proiectului: 15.04.2024 – 30.09.2024.
Date de contact: telefon: 0237673337
e-mail: primarie@primariavidravn.ro
„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
2. Proiectul „Implementarea unei platforme rurale de colectare selectivă a deșeurilor poate aduce numeroase beneficii atât pentru comunitate, cât și pentru mediu.”
Realizarea investiției va aduce o serie de avantaje importante precum:
- Creșterea gradului de colectare selectivă și atingerea țintelor de reducere a cantităților de deșeuri eliminate prin depozitare finală;
- Îmbunătățirea condițiilor de viață ca urmare a punerii în funcțiune a unor sisteme moderne de colectare a deșeurilor ce au ca scop principal protecția mediului înconjurător;
- Conștientizarea populației cu privire la avantajele colectării selective atât pe termen scurt cât și pe termen mediu și lung;
- Gestionarea eficientă a resurselor;
- Reducerea amprentei de carbon prin creșterea gradului de valorificare a deșeurilor, tratare, reciclare.
Platforma va fi prevăzută cu următoarele dotări, conform proiectului tip pus la dispoziție de către MMAP:
- Container de tip baracă pentru administrație – supraveghere, prevăzut cu un mic depozit de scule și două grupuri sanitare, unul pentru angajatul platformei, altul pentru cetățenii care aduc deșeuri;
- Container de tip baracă, frigorific, pentru cadavre de animale mici de casă (pisici, câini, păsări);
- Un container de tip baracă pentru colectarea de deșeuri periculoase (vopsele, bidoane de vopsele sau diluanți, medicamente expirate, baterii);
- Trei containere prevăzute cu preș pentru colectarea deșeurilor de hârtie/carton, plastic, respectiv textile;
- Trei containere închise și acoperite de tip walk-in, pentru colectarea deșeurilor electrice/electronice, a celor de uz casnic (electrice mari – frigidere, televizoare, etc.) și a celor de mobilier din lemn;
- Două containere de tip SKIP deschise, pentru deșeuri de sticlă – geam, respectiv sticle/borcane/recipiente;
- Trei containere deschise, înalte, de tip ab-roll pentru anvelope, deșeuri metalice, deșeuri de curte/grădină (crengi, frunze, etc);
- Trei containere deschise, joase, de tip ab-roll pentru deșeuri din construcții, moloz;
- Separator de hidrocarburi pentru toată platforma carosabilă;
- Două scări mobile metalice (oțel zincat) pentru descărcarea deșeurilor în containerele deschise înalte;
- Stâlpi de iluminat și camere de supraveghere (8 bucăți).
Perioada de implementare nu va depăși data de 30.09.2024.
- Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată:
- A deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale;
- A fluxurilor speciale de deșeuri:
- deșeuri voluminoase,
- deșeuri textile,
- deșeuri din lemn,
- mobilier,
- deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate,
- deșeuri periculoase,
- deșeuri de cadavre animale,
- deșeuri de grădină,
- deșeuri din construcții și demolări.
3. Proiectul „Extindere funcțională și dotarea ambulatoriului integrat din cadrul spitalului N.N.SĂVEANU VIDRA - Etapa II”
Comuna Vidra, județul Vrancea, în calitate de Beneficiar al finanțării/Lider de parteneriat, va implementa pe o durată de 16 de luni, în perioada 01.01.2024 – 30.06.2025, proiectul „Extindere funcțională şi dotarea ambulatoriului integrat din cadrul spitalului „N.N.Săveanu” Vidra – etapa II”, cod SMIS 322816, în baza Contractului de Finanțare nr. 23755/12.07.2024, încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Sănătate.
Obiectivul general al proiectului: Îmbunătăţirea calităţii infrastructurii destinata serviciilor de asistenţă medicală ȋn zona rurală a judeţului Vrancea şi în special în Comuna Vidra și comunele invecinate, ȋn vederea creșterii accesibilitătii cetăţenilor la servicii de sănătate, fiind ȋn concordanta cu Obiectivului specific: RSO4.5. Asigurarea accesului egal la asistență medicală și asigurarea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv în ceea ce privește asistența medicală primară, precum și promovarea tranziției de la îngrijirea instituționalizată către îngrijirea în familie sau în comunitate (FEDR).
Obiectivele specifice ale proiectului:
Îmbunătăţirea accesului populaţiei din comuna Vidra și comunele invecinate la servicii medicale de calitate de tip ambulatoriu, preventive și de îngrijire medicală primară prin extinderea funcţională și dotarea ambulatoriului integrat din cadrul spitalului „N.N. Săveanu” Vidra.
- Modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii de sănătate din Comuna Vidra, prin intervenţii specifice la ambulatoriul de specialitate din localitate.
- Creşterea calităţii serviciilor medicale de tip ambulatoriu ȋn Comuna Vidra, ȋn urma extinderii spaţiului destinat cabinetelor medicale de specialitate din cadrul ambulatoriului integrat si a dotării cu aparatura performanta a acestora.
- Prin proiect se creează și se dotează cu aparatură și mobilier de specialitate, spaţiul necesar derularii unui act medical de calitate pentru 6 specializari:
- ambulatoriu interne,
- ambulatoriu obstretica ginecologie,
- ambulatoriu chirurgie,
- ambulatoriu ortopedie,
- ambulatoriu pediatrie
- imagistica: tomograf si radiologie si dotarea acestora .
Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt:
- Acces îmbunătățit la servicii medicale de calitate de tip ambulatoriu, preventive și de îngrijire medicala a locuitorilor din comuna Vidra și comunele învecinate.
- Ambulatoriu integrat din cadrul spitalului „N.N. Săveanu” Vidra extins funcţional și modernizat cu dotări de specialitate.
- Calitate crescută a serviciilor medicale de tip ambulatoriu ȋn Comuna Vidra, prin crearea spaţiului necesar derulării unui act medical de calitate pentru 6 specializări (ambulatoriu interne, ambulatoriu obstretică ginecologie, ambulatoriu chirurgie, ambulatoriu ortopedie, ambulatoriu pediatrie și imagistică – tomograf și radiologie) și dotarea acestora cu aparatură și mobilier de specialitate.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 6.519.024,41 LEI, din care:
- Fondul European de Dezvoltare Regională: 5.541.170,75 lei
- Bugetul de Stat: 847.473,17 lei
- Cofinanțare eligibilă: 130.380,49 lei
Proiectul va fi implementat de Primăria Comunei Vidra, judeţul Vrancea.
Manager de proiect: Ionel BOGIU; Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: primarie@primariavidravn.ro și tel.: 0237 673 337.
4. Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, în comuna Vidra, județul Vrancea”
Program: Apel nr. PNRR/2022/C15/MEDU/I9./I11./I13./I14./Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe Pilonul VI. Politici pentru noua generație; Componenta C15: Educație; Măsura de investiții: Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP); Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic; Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ; Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.
Obiectivul general al proiectului: Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de reziliența a sistemului educațional prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente a unităților de învățământ preuniversitar de nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal și IPT din Comuna Vidra, până la 31 decembrie 2024.
Localizarea proiectului: Comuna Vidra, Strada Unirii, nr.12, jud. Vrancea.
Impactul proiectului: Creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente a unităților de învățământ preuniversitar de nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal și IPT din Comuna Vidra.
Valoarea totală a proiectului: Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 3.491.022,33, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 2.933.631,96 lei, valoarea TVA aferentă este de 557.390,07 lei.
Data începerii și finalizării proiectului: Proiectul se desfășoară în perioada 01 septembrie 2023 – 31 decembrie 2024.
Codul proiectului: F-PNRR-Dotari-2023-3912
Date de contact: telefon: +40 237 673 337; e-mail: urbanism@primariavidravn.ro
Anexe: