• Ocupatia locuitorilor comunei

    Cu privire la ocupatia locuitorilor comunei, uniforma pe toate satele componente se identifica a fi preponderent agricola.

    In fiecare sat exista si cate un numar restrans de locuitori care au alte ocupatii potrivit pregatirii profesionale specifice, repartizati pe sate componente astfel :

    - satul Vidra - in afara de ocupatie preponderent agricola exista un numar apreciabil si de alte profesii si ocupatii, determinata de concentrarea cea mai mare de institutii si agenti economici, reprezentand : cadrele didactice, personal medico - farmaceutic uman si veterinar, functionari publici si alti salariati din administratia publica locala,cadre militare ( politie, pompieri si jandarmi), specialisti agricoli si personal silvic, salariati in domeniul cultelor, culturii, comert si muncitori , acestia in special la agentii economici locali.

    - celelalte sate cumuleaza peste 98 %, din populatia ocupata in agricultura si doar 2 - 3 % in celelalte domenii de activitate.

    - in satul Iresti a existat si mai exista un procent foarte mic din populatia activa ce practica o ocupatie artizanala, olaritul , iar o parte din locuitorii satului Burca ( in special Cucuieti) se ocupa de confectionat caramizi.